Полша ще разположи още 10 000 военни по границата с Беларус,

...
Полша ще разположи още 10 000 военни по границата с Беларус,
Коментари Харесай

Полша струпва 10 000 войници на границата с Беларус


Полша ще разположи още 10 000 военни по границата с Беларус, съобщи министърът на защитата Мариуш Блашчак, представен от международните медии.

По неговите думи 4000 военнослужещи ще обезпечават всекидневна поддръжка на Гранични войски, а още 6000 ще стоят наоколо в запас.

Решението на полското държавно управление идва в миг, в който беларуският деспот Александър Лукашенко през ден твърди, че едвам удържа намиращите се на беларуска територия елементи на ЧВК „ Вагнер “ да не атакуван Полша.

Според английското разузнаване в Беларус има към 4000 наемници на Пригожин, който беше отхвърлен от командването на групировката и в този момент е в неопределеност.

Изявленията на Лукашенко са по-скоро провокации на Путин за да изнервят ситуацията и да отместват международното внимание от касапницата в Украйна. Реакцията на поляците обаче демонстрира решителност да не повтарят грешката на Киев и Запада от началото на 2022 година, когато многохилядни съветски войски „ правеха учения “ по границите с Украйна, Путин се кълнеше, че няма да атакува, а наивните западни демокрации му вярваха… до 24 февруари в 4 ч. сутринта.

Мариуш Блашчак съобщи също, че в границите на 2 години Полша ще има най-силната сухопътна войска в Европа, в случай че вложенията в защитата продължат.

По добре да харчим пари за Войско Польске, в сравнение с за задгранични армии “, сподели министърът.

Преди дни полската гранична защита изиска подкрепление, тъй като Лукашенко държи хиляди мигранти от Близкия Изток и Африка в лагери на своя територия. По негова заповед переодично мигрантите биват откарвани с рейсове и камиони до границата с Полша и пускани на тълпи да се катерят по оградите и да се крият из полските гори, преди да се промъкнат към Западна Европа.

Полските граничари желаеха 1000 души подкрепление, министерството на защитата мигновено изпрати 2000. Сега натам потеглят още 8000, с танкове. Те явно не са предопределени за отбрана на страната от мигранти.

В същото време военният министър на Русия Сергей Шойгу разгласи, че Москва към този момент насочва армейски елементи към западните граници на Съюзната страна (Русия и Беларус). Откъде ще се намерят бойци и въоръжение за тях, в случай че окупационната армия едвам удържа фронта в Украйна, Шойгу не посочи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР